Súria, poble a poble: Coves d'Ayllón

Cuevas de Ayllón és una petita localitat, pedania de Montejo de Tiermes, situada al sud-oest de la província de Sòria. Està assentada sobre una roca sorrenca, a 1046 m d' altitud i al marge esquerre del riu Pere, afluent del Duero.

Ofereix al visitant un atractiu entorn ple de camins rústics en plena natura, en els quals endinsar-se i trobar una gran quantitat de fauna salvatge (cabirols, senglars, guineus, voltors, etc), així com molt diferents tipus d'arbres (alzines, roures, pollancres, àlems, noguers…) i una gran varietat de paisatges.

Al llarg del recorregut del riu es troben restes preromanes com les pintures rupestres del paratge del Clot o un castre situat ja al terme confrontant de Ligos, damunt l' anomenada Cova de la Mora. No en va, a uns 14 quilòmetres s'hagin les restes de la ciutat celtíbera de Termancia.

Esteu convidats i esperem que us agradi i gaudiu de la visita a la nostra petita localitat!

Moltes gràcies a Olga. Per conèixer una mica més d'aquest poble us deixem aquest enllaç de Cuevas de Ayllón.

Deixa un comentari