Caracena, joia del romànic sorià

Aquesta vegada vam proposar-vos un petit destí, però carregat de patrimoni i història. Vam visitar la bonica vila de Caracena. Un humil pueblecito del sud de la província amb nombroses coses per descobrir.

Castell de Caracena

El poble de Caracena

Està situat a poc més de 40 quilòmetres de l'emplaçament del nostre càmping. Caracena ja va ser una zona poblada des de la Prehistòria. Va servir com a base per a posteriors assentaments celtíbers, romans i musulmans. A la nostra arribada ens sorprendrà l'intens aroma medieval que recull el lloc.I és que l'empedrat dels seus carrers i el seu magnífic rotllo barroc de justícia cridarà la nostra atenció.

Carrers de Caracena
Pels carrers del poble


En aquesta mateixa plaça, també trobarem una peculiar casa fortificada molt ben conservada que va ser la presó segles enrere. Si pugem una petita costa, trobarem la bonica església romànica de Sant Pere de la primera meitat del segle XII.

______________________

Cases Rurals el Paraiso
Cases Rurals el Paraiso

____________________

Església de Caracena
Església

La galeria porticada de set arcs és un exponent més de la tendència de la zona a construir en l' antiguitat aquest tipus d' arquitectura molt pròpia de la meitat sud de Súria sobretot, com també podem comprovar en nombrosos pobles de la zona dels quals el referent més conegut és Sant Esteve de Gormaz.

El castell

Però no ens aturem, just davant d'aquest edifici veurem que parteix un camí de terra més aviat apte per a vehicles tot terreny, que ens portarà fins al seu majestuós castell situat al fil d'un imponent canó llaurat pel riu que porta el mateix nom que la localitat.

Les marors del poble
Les marors del poble

Aquest imponent baluard que compta amb un doble recinte de maçoneria i nombrosos cubells, amb fossat artificial, un accés en ziga-zaga per dificultar l'accés a l'enemic i amb una torre de l'homenatge rectangular, va ser un enclavament molt important durant la Reconquesta i les posteriors batalles dins del regne de Castella.

Entorn de Caracena
Medi ambient

Un cop recorreguts tots els recovecs de la fortalesa, podreu completar el vostre recorregut pel municipi, descobrint una altra església romànica que és la de Santa Maria, el Pont Cantos i les restes de la muralla que encara avui dia envolten la població. També us deixem algunes idees per visitar a l'entorn com el Castell de Gormaz.

Us deixem més informació aquí.
Gràcies per llegir-vos i si us ha agradat no us oblideu de compartir!

Deixa un comentari